Levensbeweging

Levensbeweging staat voor het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het is in staat om blokkades in je lichaam of in je persoonlijke groei op te heffen.

De benadering bestaat uit een manuele behandeling en bewegingen gecombineerd met een gesprek.
Je wordt actief betrokken tijdens het hele proces. Op die manier heb je meer vat op je levenskwaliteit.

Leven en bewegen zijn heel nauw met elkaar verbonden, zowel in ons lichaam als tijdens de interactie met onze omgeving.

Vanaf het begin is er beweging: denk maar aan de bevruchting en het leven in de baarmoeder.
Bewegen zorgt ervoor dat we de wereld rondom ons verkennen en verder ontdekken. Eens volwassen is er de behoefte om verder innerlijk te ontwikkelen: van het ontplooien van je talenten tot helemaal worden wie je echt bent!

Ook in ons lichaam zijn cellen en organen synchroon in beweging. Iedereen kan zijn hart voelen kloppen, hiervoor is de synchrone beweging van de kleppen noodzakelijk om de aanvoer en doorstroom van bloed te regelen. Ook iedere ademhaling is een co√∂rdinatie tussen de verhouding zuurstof en koolstofdioxide, middenrif en bortskas beweging, longexpansie door drukverschillen..... .

Alle 250 verschillende celtypen zijn continu met hun specifieke taak bezig, noodzakelijk voor ons bestaan. De continue uitwisseling tussen het milieu in en rond de cel, wordt op wonderlijke wijze geco√∂rdineerd. Iedere cel weet wat de andere doet!

Elke beweging die je doet, vraagt een aanpassing van alle betrokken weefsels: bind-, spier- en zenuwweefsel. Onderstaande film over de werking van de fascia's = bindweefsel ilusteert dit fenomeen.

 

Ons lichaam heeft het vermogen om onze gezondheid in evenwicht te houden.
Door allerlei omstandigheden in de loop van ons leven  (ziekte, ongeval, werk, familie, relatie of andere stressgevende situaties ...) kan het zelfhelend vermogen verminderen.

Het zelfhelend vermogen kan altijd weer gestimuleerd worden, zowel via het lichaam als via bewuste gedachten.Member Login

×